Van Driel genomineerd voor WSD Innovatieaward

Maarten van Driel, directeur van vervoersbedrijf Van Driel uit Oss, heeft op woensdag 2 november de achtste nominatie voor de WSD Innovatieaward ontvangen. Jan Simons, algemeen directeur van WSD, heeft hem hiervoor een cheque van € 1.000,- overhandigd. WSD heeft de WSD Innovatieaward ter ere van haar 60-jarig jubileum geïntroduceerd. In het jubileumjaar nomineert zij acht organisaties vanwege hun innovatieve activiteiten op het gebied van werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De onafhankelijke nominatiecommissie koos in de achtste nominatieronde voor de inzending van Van Driel.

Van Driel uit Oss is in 2015 een integrale samenwerking met WSD aangegaan. Het doel van de samenwerking is om op verschillende vlakken gebruik te maken van elkaars kennis en capaciteit, the best of both worlds, en 10 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt extra per jaar aan het werk te helpen. De samenwerking is gebaseerd op sociaal en duurzaam ondernemen en op drie pijlers: chauffeurs opleiden, gezamenlijke marktbenadering en slim plannen. Jan Simons, algemeen directeur WSD: “We zijn blij met de samenwerking tussen Van Driel en WSD. Inmiddels is het werken met WSD-medewerkers bij Van Driel een onderdeel van het bedrijf geworden. Het is in de genen gaan zitten en dat is mooi om te zien.”

Naast Van Driel zijn eerder dit jaar ook De Verspillingsfabriek uit veghel, Social Label uit Den Bosch, Gascogne uit Eindhoven, Berco uit Schijndel, Legerplaats Oirschot en Mecademy uit Waalwijk genomineerd voor de WSD Innovatieaward. Op 10 november zal een van hen uiteindelijk de award winnen.