Duurzame samenwerking door combineren werk en vervoer

Van Driel en sociaal werkbedrijf WSD uit Boxtel gaan een intensieve samenwerking aan op het gebied van MVO. Maarten van Driel, directeur, en Jan Simons, directeur van WSD, tekenden hiervoor op 14 juli jl. een overeenkomst. De samenwerking is er op gericht om 10 mensen per jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt extra aan het werk te helpen en vervoer op een maatschappelijk verantwoorde manier te organiseren.

Om zo veel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen, gaan Van Driel en WSD samen chauffeurs opleiden en aan het werk helpen, zowel bij Van Driel als bij andere organisaties. Ook voor andere functies dan chauffeurs wordt bij Van Driel naar mogelijkheden gezocht. Daarnaast gaan WSD en Van Driel hun werk gezamenlijk plannen en zetten zij transportmiddelen over en weer in. Deze efficiencyslag heeft een positief effect op het aantal te rijden kilometers en de CO2-uitstoot.

Van Driel en WSD zien door de nieuwe samenwerking ook mogelijkheden buiten hun eigen organisaties. In deze samenwerking bieden zij personenvervoer aan voor organisaties in Noordoost-Brabant, Zuidoost-Brabant en Midden-Brabant.

 

< Naar nieuwsoverzicht