ZIEKENVERVOER

Wij verzorgen ziekenvervoer van en naar medische instellingen of medische specialisten binnen en buiten de regio. Wanneer je door (langdurige) ziekte niet in staat bent om op eigen gelegenheid bij een zorgverlener of zorginstelling te komen dan kan er gebruik worden gemaakt van ziekenvervoer.Wij bieden de mogelijkheid aan dat onze chauffeur wacht op u.

In de meeste gevallen wordt het vervoer vergoed door de zorgverzekeraar. Vaak wordt het vervoer per taxi vergoed door je verzekering wanneer je:

  • nierdialyses moet ondergaan in een instelling; of
  • oncologische behandelingen met chemotherapie of radiotherapie moet ondergaan; of
  • je uitsluitend per rolstoel kan verplaatsen; of
  • zo’n beperkt gezichtsvermogen hebt, dat verplaatsing zonder begeleiding niet mogelijk is.

Om gebruik te maken van dit vervoer, dient u eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Indien uw zorgverzekeraar het vervoer vergoed ontvangt u hiervoor een machtiging die wij gebruiken voor het declareren van de vervoerskosten. Onderaan deze pagina treft u ook de aanvraagformulier zittend ziekenvervoer aan van diverse zorgverzekeraars.

Onze chauffeurs zijn vakbekwaam en hebben uitstekende sociale vaardigheden. Zij zorgen ervoor dat de route van en naar de instelling zo aangenaam mogelijk voor u verloopt.

Informatie zittend ziekenvervoer zorgverzekeraars

Door op de naam van uw zorgverzekeraar te klikken komt u terecht op de website van de zorgverzekeraar. Hier treft u meer informatie aan over het zittend ziekenvervoer.
VGZ
UNIVE
IZZ
IZA
IAK
Aevitae
De Amersfoortse
ONVZ
VVAA

De meeste zorgverzekeringen vallen onder deze verzekeraars. Mochten er onduidelijkheden of vragen zijn, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of met ons via zorgvervoer@vandrielgroep.nl of telefonisch 0412-643030.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe bestel ik een zorgvervoerrit?
De taxi kunt u altijd bij ons bestellen. Mocht het zo zijn dat de taxi via de vervoerslijn besteld moet worden, dan kunnen wij u het betreffende nummer verlenen.